Fult att inte måla

Jag hörde på de lokala nyheterna igår att ”Plattan” ska rustas upp, rengöras, målas och göras fin. Det har varit lite magert med den varan sedan byggnationen 1967 men nu blir det andra bullar av!
Antagligen så är det ett idogt arbete från langarnas fackförbund, LF, som äntligen gett resultat.
LF har länge hävdat att den dystra miljön inverkar menligt på både dess medlemmar och deras kunders psykiska hälsa. Miljön har helt enkelt varit för dyster.
Kolonnerna som tidigare varit grå, bruna och svartaktiga ska nu få gladare färger som mer står i paritet med det man kan förvänta sig att få uppleva av dyrt och psykedeliskt narkotikapulver.

”De dystra kolonnerna ska inte längre uppfattas som mörka väktare utan som ljusskepnader.”

Detta säger ansvariga politiker som ser en lysande framtid för det originella torget.
Ordföranden i LF, Brus-Berra, håller med och sa till nyheterna.

”Det här kommer med största säkerhet att göra våra kunder mindre nojiga!”

Taket har målats bländvitt och det har som LF ser det en rad fördelar och Brus-Berra utbrast till nyheterna med stor entusiasm.

”Man blir glad och har som en stor filmduk att projicera sin tripp på.”

Representanter från polisen har yttrat farhågor om att försäljningen av narkotiska preparat kommer öka, men det tror inte LF alls stämmer. Enligt förbundet ligger redan försäljningen på full kapacitet, och om inte någon ny fantastisk produkt dyker upp på marknaden, eller om det är rea så lär försäljningssiffrorna förbli oförändrade.
På ett frågeformulär från miljöförvaltningen till innevånarna i Stockholm om vilken färg det var på kolonnerna idag och vilken färg de ville att de skulle ha, svarade 94 % av de tillfrågade, ”vet inte.”

”Storstadsmänniskans förmåga att göra sig både blind och döv inför närmiljön och det som sker runtomkring är häpnadsväckande!”

Berättade en uppgiven representant för miljöförvaltningen med en djup suck.
Ytterligare utsmyckning av platsen i sann modern anda lär ändå komma inom kort i form av bevakningskameror. Miljöförvaltningen, polisen och Säpo är mycket positiva till förslaget, men LF är mycket skeptiskt.
En kund som ville vara anonym sa till nyheterna då han igår tillfrågades om utvecklingen på ”Plattan.”

”Ö, schysst med kameror för då blir det väl tv?”

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0