Om barn & djur

Man vet att man inte längre är barn då omgivningen inte längre kommer med uppskattande tillrop och uppmuntran när man gjort någon form av kulturyttring. Som liten plutt kan man förfärdiga de mest horribelt fula teckningar men de vuxna säger ändå.

 

”Å vad fint du ritar!”

 

Jag tror att det är missledda individer som fått uppmuntran lite för länge som dyker upp på auditions för ”Idol” och andra liknande tv-spektakel och låter som kraxande kråkor.

 

”Å vad fint du sjunger!”

 

Är visserligen snällt sagt men bör även vara sant, för plötsligt en dag så är det Alexander Bard som lyssnar på dig och då sparas det inte på krutet.

Min äldsta dotter Camilla växte hastig upp förra helgen då hon förfärdigat ett pepparkakshus. Hon visade stolt upp sitt mästerverk för sin ömma moder som var på besök.

 

”Jaha, det var ju fint!”

 

Sa visserligen mamma Agneta men rösten fullkomligt dröp av sarkasm och ögonbrynen var långt uppe i pannan. Nu får Camilla, 22, vandra sida vid sida med oss andra fullvuxna längs livets steniga väg genom jämmerdalen.

 

Vår andra dotter Mimmi lurade häromdagen Agneta att köpa en klätterställning tillika klösbräda till katterna.

Vi lyckades utan alltför stora besvär montera ihop skapelsen och ställde in den i vardagsrummet. Den av våra två katter som var inne kikade nyfiket på den nya möbeln. Hon snusade misstänksamt och rundade avvaktande klätterställningen. Sedan verkade hon bestämma sig för att ge sig hän och gav sig som vanligt på soffan och gav den en rejäl omgång med alla klor utfällda.

Vi tänkte dock inte ge oss och införskaffade kattmynta. Lukten av det brukar göra kissarna synnerligen klössugna, och vi sprayade förhoppningsfullt missarnas klätterställning.

Det fungerade och båda djuren blev väldigt klösiga, men det var även denna gång soffan som fick sig en holmgång.

 

På tal om egensinniga fyrfotingar så har jag en fundering angående tomtens dragdjur. Varför låter han dragaren med rödast, ja rentav lysande, mule springa i täten för hans spann?

Den renen lär inte vara någon renlevnadsren med en sådan tuta. Jag tror tvärtom att Rudolf dricker värre än en kamel.

Eftersom tomten hela tiden måste återvända till sin bas för att fylla på med klappar så tror jag att luftrummet mellan Sverige och Finland kommer att vara extremt utsatt. Jag avråder med det bestämdaste från flygningar mellan dessa två stater under tiden 23 till 26 december då fyllestyrningar är så gott som garanterade. Därefter är det nog helt lugnt, utom möjligen i norra Finland där någon enstaka påstruken ren kan vimsa omkring i luftrummet efter tomtens personalfest.

Tomtefar själv borde även ta sig en funderare på sin kvinnosyn.

 

”Ho, ho, ho!”

 

Är inte värdiga ord ur en mans mun anno 2011. Tror kanske den rödklädde tjockisen att han är någon slags rappare?

Kanske är ho ett finskt ord som jag inte känner betydelsen på. Det som talar emot den tesen är att jag inte tror att det finns några ord i det finska språket som bara har två bokstäver. Ett finskt ho skulle garanterat ha minst fyra bokstäver, men troligen fler, och några ä och ett och annat kryptiskt inlagt h skulle nog även ingå. Det finska språket har sisu och är svårbegripligt för svenska blekfisar.

 

På tal om tomten så har jag inte hunnit införskaffa en enda julklapp ännu. Tänkte göra ett ryck på onsdag och då vill det till att allt klaffar. Ni som redan är klara med era inköp och med lugn kan se julafton an kan väl hålla er borta från butikerna just på onsdag så kommer det hela att gå lite smidigare för mig.

Tack på förhand för ert vänliga samarbete!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0