Terrordåre i Stockholm

Terrordåd utfördes på lördagskvällen på Stockholms i vanliga fall så lugna och säkra gator. En bil sprängdes och några minuter senare även en person. SÄPO anser att terrorhotet mot Stockholm och Sverige nu ökat men jag är av totalt motsatt åsikt. En av terroristerna har nu gått i bitar, alltså har hotet minskat med en .

Det var nog inte heller den vassaste kniven i lådan som nu gjorde debut då bara en av de sex bomber han hade på kroppen exploderade. Kanske de minst lovande skickas ut på uppdrag först och de mer lysande begåvningarna och de mer rutinerade i en andra våg? Om dessa terrorister kommer utifrån bör de vara relativt lätta att uppmärksamma på flygplatser och tullstationer då de, med smeknamn som ”Köttfärsen” ”Pusslet”, ”Pizzan” och Pölsan”, har ganska osammanhängande utseenden. Vi ska dock inte underskatta dessa gossars förmåga för de är brigadernas mest rutinerade och farliga bombexperter.

Nu tror jag att vi i princip kan känna oss ganska trygga med yrkeskunnandet och skickligheten hos tjänstemännen vid flygplatserna och vid landets gränskontroller men jag är mer tveksam vad gäller vaksamheten vid Tranås kommungräns.

Att våra politiker och vår regering tar terroristfrågan på största allvar kan vi vara helt säkra på. Detta bevisas inte minst av att Reinfeldt vid presskonferensen hade knäppt skjortan över magen, vilket han inte ens gjorde då han deltog i Nobelfestligheterna. Statsministern berättade att han även informerat oppositionen om läget. Det är bra utifall ingen av dem haft tv: n på eller läst några tidningar.

Jag har här talat om självmordsbombarna som manliga trots att jag självklart är medveten om att det även finns sådana av honkön. Dessa destruktiva damer kallas i branschen för bombnedslag eller pangbrudar. Om även dessa är utlovade en tripp till himlen med expressfart och ett stort antal oskulder vet jag inte men någonting bra som tack för besväret lär de i alla fall ha frestats med. Om männens lägsta instinkter ska tillgodoses med brudar på löpande band i himlens höjd så kanske kvinnorna får Gucciväskor och skor i massor. Det är för övrigt ett lustigt system att det inte räcker med att komma till paradiset, som i sig borde vara hur fantastiskt som helst, utan att man måste sockra erbjudandet för att förmå aspiranterna till att göra en småsak som att spränga sig själva i småbitar.

Mitt tips till SÄPO är att man från och med nu håller ett vakande öga på konstkritiker från Tranåstrakten. Eftersom självmordsbombaren bar på en väska fylld med spik så bör även suspekta snickare och bodbiträden i järnaffärer läggas till på listan av misstänkta. Om det blir ett sådant herrans liv om några teckningar så bör vi nog vara glada att det inte rörde sig om oljemålningar. Det skulle nog betraktas som etter värre och är nog dessutom inte miljövänligt för fem öre.   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0