Ännu ett ruskigt rån

Ännu ett ruskigt och fräckt rån har begåtts i Stockholmstrakten. Denna gång var inte skådeplatsen Västberga utan Östra Orminge i Nacka strax utanför den kungliga huvudstaden. De nattsvarta bovarna drabbade på torsdagseftermiddagen Coop i Orminge centrum och slog både personal och kunder med häpnad. Rånare ett stegade resolut in i affären med en kundvagn som han snabbt fyllde till bredden med kött. Därefter passerade han ut genom kassan och förbi den förvånade kassörskan utan att betala för varorna. Väl igenom kassan la rånaren på en spurt och kutade ute på centrumparkeringen rakt fram mot en bil där rånare två satt väntande bakom ratten. Det stulna köttet lastades snabbt ner i skuffen och med en rivstart drog ekipaget iväg. Ingen hann stoppa de fräcka tjuvarna men registreringsnumret han snabbtänkta och icke blinda åskådare skriva ner.

Fallet har hamnat hos närpolisen i Orminge och en representant för polisen säger att de hyser gott hopp om att lösa fallet. Det är enligt samma källa flera faktorer som gör att polisen känner gott hopp om ett snart uppklarande. För det första tror man från polisens sida att det rör sig om ett insiderjobb eftersom bovarna visste exakt när de skulle slå till och köttdisken var som mest fullastad med blodiga filéer. För det andra är man tämligen säker på ett samband med gårdagens helikopterrån och att köttjuvarna troligen är småsyskon eller möjligen efterblivna kusiner till gårdagens rånare.

 

”Tar vi den ena ligan så tar vi den andra.”

 

Säger polisens talesman optimistiskt på plats utanför Coop. Att man dessutom har registreringsnumret på förövarnas bil kan också vara till en viss hjälp i utredningen. Tillslag mot grillfester i området är att vänta.

Det är skönt att ingen kom till skada vid något av de senaste dagarnas rån men det är definitivt en brottsvåg som drabbat Stockholmsområdet. Vi har troligen bara sett början och ingen går säker.

Det är också oroande att en rad rymningar har drabbat 08 området. Nu senast var det några dagisbarn som avvek från rastplatsen utanför sitt dagis i Haninge. Nu vankas indragen frigång och experter från Hall och Kumla ska informera dagispersonalen om hur man får de intagna att stanna kvar på anstalterna. Förslag om färre intagna, större personaltäthet och högre staket är att vänta. Om dessa åtgärder inte ger önskat resultat är indragna fruktstunder och förlängd vila troliga nästa steg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0