Ännu ett rån

Ännu ett rån har begåtts i Orminge centrum i Nacka utanför Stockholm. Denna gång var det apoteket som rånades. Hur mycket kontanter förövarna kom över är fortfarande okänt och vittnesuppgifter gör gällande att tjuvarna även fyllde sina fickor med olika märken av huvudvärkstabletter.

Orminges motsvarighet till Kling & Klang, kvarterspolisen, påstår sig vara skurkarna hett på spåret.

 

”Sedan det stora köttrånet för några veckor sedan har vi knappt hunnit med annat än att bevaka grillfester och det ska bli skönt att ägna energin åt något annat ett tag.”

 

Säger en representant för kvarterspolisen och fortsätter.

 

”Vi tror starkt på en koppling mellan de två rånen och bevis läggs till bevis.”

 

Den teori polisen jobbar utifrån är att personerna bakom köttrånet nu sålt eller grillat upp sitt byte. Detta intensiva grillande och festande har lett till en monumental baksmälla som behövde botas och därför lördagens stöt mot apoteket. Polisen misstänker att rånarna helt enkelt behövde smärtstillande medicin för sina ömmande bakfylleskallar och pengar till pizza.

Polisen tror att ett gripande kommer att ske inom kort och är samtidigt tacksamma att rånet inte begicks på en söndag då antalet misstänkta i Orminge skulle vara alldeles för stort för att kunna hanteras av polisens begränsade styrka och resurser. Att det dessutom skulle vara på en dag efter en förlorad landskamp i fotboll skulle också vara en försvårande faktor då större delen av förorten druckit mer än lovligt och dessutom varit på ett uruselt humör.

Den här reportern önskar polisen lycka till med sin utredning för brottsvågen här i krokarna börjar få lilla fåniga Orminge att likna vilda västern. Vi som bor här vill ha lugn och ro så att vi kan tråkas ihjäl, det var därför vi flyttade hit.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0