För högt betyg?

På nyheterna idag berättades det att över 60 % av de svenska lärarna tyckte att eleverna fick högre betyg än vad de egentligen förtjänade. Med tanke på hur resten av nyhetssändningen förlöpte kan inte detta vara något nytt fenomen för idiotin regerar fett just nu i vårt avlånga land och resten av världen. Några som en gång i tiden måste fått alldeles för höga betyg är de medlemmar av regeringen som utarbetat det inte alltför väl genomtänkta regeländringarna som nu drabbat de cancersjuka. Det är en riktig praktgroda och De som plitat ihop ändringarna kan inte ha haft särskilt höga betyg i konsekvensanalys. Svårt sjuka eller rent av döende människor tvingas att söka nytt arbete om de inte inom en viss tid kan jobba 100 % hos sin gamla arbetsgivare. Detta gör att de jagas av försäkringskassans blodhundar och det hela är osmakligt, omänskligt och rent ovärdigt ett ”modernt” Sverige. Alla vet vi hur arbetsmarknaden ser ut idag och vem skulle anställa en av sjukdom och sjukdomsbekämpning svårt medtagen cancerpatient i åldern 50 plus med högst osäker prognos? Den grymma paragrafryttaren till chef på försäkringskassan försvarar sig med att reglerna är solklara och att de i princip bara följer order. Sa man inte samma sak om arbetet i koncentrationsläger en gång i tiden?

På tal om koncentrationsläger och dumhet så ökar de rasistiska rörelserna i Sverige och de börjar genom nya metoder få alltmer politiskt inflytande. Där det förr var skränande skinnskallar ser vi idag om inte brunskjortor så prydliga vita skjortor. Det är till och med så att ”vanliga” människor i små skånska byar visar fula reaktioner mot något så skrämmande som invandrarbarn och det jag kommer att tänka på då är vådan av ingifte i stor skala. Det bästa som jag ser det vore nog om dessa barn och ungdomar från fjärran land fick växa upp och med tiden hitta kärlekspartners bland byns innevånare. Det skulle göra befolkningen gott med detta nya friska blod och att alla brudpar inte längre är kusiner med varandra måste nog även det ses som ett steg i rätt riktning. Nu påstår jag självklart inte att det är skolan och de för högt satta betygens fel att vi beter oss omänskligt och inhumant men det finns en otrolig massa dumskallar ute i buskarna. Kanske borde människokärlek och politisk medvetenhet införas som två stora och obligatoriska ämnen i våra skolor.

Ute i stora världen så tillkännagav igår fredspristagaren tillika Amerikas president Obama att USA kommer att skicka ytterligare 30000 man till Afghanistan. Det ska enligt Obama leda till att USA ska kunna dra tillbaka sina trupper från landet inom 1.5 år. En gammal fin amerikansk krigsstrategi alltså och en som aldrig fungerat. Låter för mig ungefär som att säga angående rökning. ”Jag tänkte sluta om något år, så nu tänker jag dra i mig två paket om dagen istället för mitt vanliga halva paketför å blir det otroligt mycket lättare att lägga av.”

Förlåt barn och ungdom, jag har haft helt fel. Det är inte ni unga som bär någon skuld för ovanstående galenskaper oavsett om ni råkar få för höga betyg eller inte. Den bittra sanningen är att vårt klot befolkas av alldeles för många korkade vuxna. Ska ett betyg sättas på oss så blir det inte nådigt och vi kan som vi sköter den här ljuvliga bollen Tellus inte få ett nog lågt betyg. Hoppet står i slutänden till er barn och ungdomar om inte planeten redan gått under av vår ”vuxna” vanvård. Bli inte lika sopiga som de flesta av oss varit, ni kan bättre oavsett hur många mvg: n ni har!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0