Man måste välja rätt

Att det är farligt att blanda olika mediciner med varandra och att det ibland är förenat med stor fara att blanda alkohol och sprit visste jag sedan tidigare. Det är logiskt och inte särskilt svårt att förstå. Hörde idag att det är farligt att dricka grapefruktjuice om man tar Viagratabletter. Grapefruktjuicen gjorde att de enzymer i magen som ska bryta ner kemikalierna i den potenta tabletten inte fungerar. I värsta fall kunde det leda till att man fick en blodpropp i hjärnan eller rent utav hjärtstillestånd. I bästa fall räckte praktståndet jättelänge och man kunde liknas med en levande murbräcka.

Nu är alltså frågan, hur ska man ställa sig till dessa forskarrön? Borde man vara försiktig och avhålla sig från den beska juicen eller ska man vara en riktig hårding och köpa en dunk på 10 liter på en gång? Vem minns en fegis och nog är det häftigt att gå ner med flaggan i topp?

Just nu använder jag varken potensmedicinen eller fruktjuicen i fråga så jag behöver inte komma till något beslut på ett tag, men när det blir aktuellt så hoppas jag vara mentalt förbered. Jag tror att det är bra om man är försiktig med grönsaker och frukt för man kan aldrig vara riktigt säker på vilka hemska bieffekter de besitter. Vad händer om man dricker mangojuice när man tagit sin dagliga dos av crack? Är det farligt att röka morötter? Det är väl bra att ta till både ris och ros? Nåja, det är nog ömsom vin och ömsom vatten som gäller.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0